Zobrazované ceny jsou platné dnes. Mohou se změnit dle výběru časového slotu při výběru doručení zboží

Koření Bazalka Vitana 8 g

16,90 Kč 211,25 Kč / 100 g
Skladem (>5 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

V kuchyni je bazalka jednou z nejdůležitějších bylinek. Má silně aromatickou chuť a vůni. Neodmyslitelně patří především k italské kuchyni. Dodá nezaměnitelnou chuť těstovinám, pizze, polévkám a salátům. Vynikající je též v kombinaci s rajčaty či mozzarellou. Asi nejdokonalejší lahůdkou z bazalky je omáčka pesto, připravená z bazalky, česneku, parmezánu a z piniových oříšků. Popis koření: Bazalka (Ocimum basilicum) má aromatickou vůni a silnou, peprně kořenitou chuť. Neodmyslitelně patří především k italské kuchyni a středomořské kuchyni jižní Francie. Dodá nezaměnitelnou chuť těstovinám, pizze, polévkám, fazolím a salátům. Vynikající je v kombinaci s rajčaty, mozzarellou nebo česnekem. Vhodná je také na kuře, k rybě, do karbanátků a bylinkového másla. Výborná je omáčka pesto připravená z bazalky, česneku, parmezánu a z piniových oříšků. Region: I když je původem z Indie a tropických oblastí Asie, dnes se pěstuje v mnoha odrůdách po celém světě. V Evropě ji najdeme většinou na zahrádkách a v květináčích. Chuť a vůně : Bazalka má aromatickou vůni a silnou, peprně kořenitou chuť. Různé druhy mají odlišné chutě a vůně. Skladování : Sušená bazalka je chuťově odlišná od čerstvé. Sušenou skladujte nejlépe ve skleněné nádobě, kterou uchovávejte ve tmě, suchu a chladu. V Itálii skladují čerstvou bazalku ponořením do olivového oleje. Popis rostliny : Bazalka je rod rostlin zahrnující přibližně 60 druhů. Jako koření se používají čerstvé i sušené listy. Obvykle dorůstá do výšky 20 až 60 cm. Podle druhu mohou mít listy různou barvu, nejčastější je zelená. Bazalka pravá, která se používá v italské kuchyni, má hřebíčkovou vůni. Existují ale druhy bazalky, které mají více citrusovou vůni. V teplejších krajinách je bazalka sladší, naopak v chladnějším prostředí bude mít hořčejší chuť. Historie a původ : Slovo Basil pochází z řeckého slova „basileus“, které znamená „král“. První zmínky o bazalce pochází z Indie, odtud se rozšířila do Egypta, kde se používala k balzamování mumií a při náboženských obřadech. V Indii se považovala za božskou bylinku, posvátná byla především pro hinduisty. Bazalka byla ve starověku léčivou bylinou hojně používanou proti mnoha nemocem. Přisuzovali se jí léčivé účinky při aplikaci na kousnutí nebo bodnutí. Použití v kuchyni : Bazalka neodmyslitelně patří především k italské a francouzské kuchyni. Dodá nezaměnitelnou chuť těstovinám, pizze, polévkám, fazolím a salátům. Bazalka je hlavní přísadou tradiční italské omáčky pesto, do které patří také česnek, parmezán a piniové oříšky. Je vynikající v kombinaci s rajčaty, mozzarellou nebo česnekem. Vhodná je také na kuře, k rybě, do karbanátků a bylinkového másla. Bazalka se běžně používá také v indonéské, thajské a vietnamské kuchyni. Její výrazná chuť zcela promění běžnou rajskou omáčku v pochoutku. Výborně se hodí také k paprikám nebo lilku. Bazalka se velmi často pěstuje také jako okrasná rostlina.
Zavírací sáček nyní uchová chuť a aroma

Skladování:
Skladujte v suchu.

Doplňkové parametry

Kategorie: Koření
Hmotnost: 0.008 kg

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení